Over ons

Dutch Fiber Trading levert en adviseert synthetische betonvezels als wapening in beton producten en aramide vezels voor versterking in asfaltwegen en pleinen. Dutch Fiber Trading  ziet het daarom als haar taak om de overheid, adviserende instanties en beton- en asfaltproducenten en –verwerkers ervan te overtuigen dat het mogelijk is om met geringe inspanningen de levensduur van beton en asfalt aanzienlijk te verbeteren en te verhogen.

Visie

Wij vinden het belangrijk om de overheid, adviserende instanties en beton- en asfaltproducten en -verwerkers te overtuigen van onze kwaliteiten, om zo te streven naar duurzamere oplossingen en een verhoogde levensduur van beton en asfalt.

Missie

Dutch Fiber Trading heeft als missie om op een duurzame en verantwoorde wijze de levensduur van beton en asfalt te verhogen en de kosten hiervan te verlagen. Samen dragen we bij aan een gunstige CO2-footprint.

Hier staan wij voor

Milieuvriendelijke productieprocessen met een lage milieubelasting en diverse recyclingmogelijkheden. Beperkte transporten door Europese productie.

Door gebruik te maken van krachtige en hoogwaardige vezeltechnologieën in onze producten. Dit leidt dit tot betere prestaties, duurzaamheid en stabiele kwaliteit.

Uitsluitend gebruik van de beste producten en uitvoeren van strenge kwaliteitscontrole en productieprocessen, om de betrouwbaarheid en consistentie van onze producten te waarborgen.

Snelle leveringen, afname van kleinere hoeveelheden mogelijk en praktische ondersteuning.

Door onze geavanceerde productiemethoden bieden Wiking® Constructieve-vezels een aantal unieke kwaliteitskenmerken:

  • Vermindering van luchtinlaat in beton tot 1% Voor de productie van Wiking® Constructieve vezels hebben we een speciale mix voor coating ontwikkeld, die de luchtinlaat in beton reduceert tot minder dan 1%. Ter vergelijking: concurrerende polypropyleenvezelproducten leiden tot een luchtinlaat van ongeveer 5-10%
  • 100% nieuw polypropyleen, zodat we een product kunnen garanderen dat volledig bestand is tegen chemische oplosmiddelen. Wiking is de enige synthetische vezel die resistent is tegen zowel zuren als basen.
  • Schone messen voor het versnijden van de vezels. Bij de productie van vezels veroorzaken stompe mesjes een aanzienlijke opwarming van de vezels en zorgen ze ervoor dat ze aan elkaar blijven kleven wanneer ze in dozen worden bewaard. Standaard vervangen we de messen regelmatig in onze productie om zuivere sneden en goed gescheiden vezels te garanderen.
  • Vezels met een hogere dichtheid als > 1 wat de opties voor recycling vergroot.
  • 2000 filamenten per streng Aramide, ofwel ultrafijne vezels om het spinnenweb binnen het bitumenmengel te creëren. Dit is circa 45% meer dan de concurrentie.
  • Laagste CO2 footprint
  • Europese productie
  • Aantoonbaarheid van de oorsprong van de producten en de kwaliteit ervan.

Kies voor synthetische vezels als oplossing

Bent u benieuwd of vezels voor uw project een goede oplossing zijn? Onze adviseurs komen graag met u in contact, en adviseren u over de mogelijkheden. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.