Projecten

Bent u benieuwd naar onze oplossingen? Bekijk onze projecten en ontdek de mogelijkheden. Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

Breezand - kasvloer

Vezels: Wiking 4050 TR 48mm
Toepassing: Opslag en belast door heftruc
Bijzonder: verpompt met 80 meter leiding

IJzerproducent - trog

Vezels: Gefibrileerde vezel + Wiking 4050 TR 48mm
Toepassing: Zware mechanische belasting

Amsterdam - NDSM werf

Vezels: constructieve vezel
Toepassing: Fundatie voor boom-/bloembakken
Bijzonder: Netto 1500kg wapening bespaart, 98% CO2 door binnen 2 dagen alles om te rekenen naar vezelwapening incl. akkoord door de gemeente.

Wognum - Herstel oprit

Vezels: Hybride oplossing waarbij vezels zijn gecombineerd met staal.
Toepassing: Dynamische en mechanische belasting

Dostal wegenbouw B.V. ACT- asfaltcentrale Twente

In opdracht van de gemeente Berkelland heeft Dostal wegenbouw werkzaamheden uitgevoerd aan de Twistdijk te Gelselaar. De Twistdijk wordt voorzien van een nieuwe fundering (onderbouw van de weg). Hierbij worden de bestaande materialen hergebruikt. Door deze materialen te mengen met cement en bitumen (plaksel) ontstaat een stabiele ondergrond voor de nieuwe weg. Over deze fundering wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht versterkt met QX19-FI Aramide vezels die een 3-dimensionale versterking aan het asfalt mengsel geven.

De belasting van landbouwwegen is vaak hoog, denk aan landbouwvoertuigen, melkvervoer per vrachtwagens en mestvervoer regelmatig veroorzaakt deze belasting aanzienlijke schade aan deze smalle wegen. De berm wordt over een afstand van 400m1 versterkt met een geotextiel. Hierdoor wordt het talud van de berm na de werkzaamheden stabieler.

Lengte. Weg ca 1000 meter Br. weg 3,0 meter, laagdikte asfalt 7 cm Asfaltmix 600 ton, Toegevoegd 300 kg QX19-FI vezels. 1 ton asfaltmix bevat ca 18 miljoen Aramide vezels.

The Anem/N337

Maintenance work completed on the service road of the N337. This road section was with a asphalt paving and had on various locations cracking and damage an the edges of the asphalt. In the contract documents was prescribed to replace the top two asphalt layers. Instead, we have the top layer replaced by fiber reinforced asphalt.  By the application of aramid fibers, spread  in the entire mixture, is cracking countered en the top layer is more resistant to the emergence of rutting This is the first application with QX19-FI aramid fibers for a provincial road.

Project informatie:

Location: Het Anem/N337
Client: Province Overijssel
Contractor: Schagen Infra Hasselt
Length road: 3000 meter
Whidroad: 6 meter
Top layer: 5 cm.SRA Reinforced
Asphalt: 3500 to SRA asfalt
Dosage: 1750 kg QX19-FI

RONTONDE VAN DE N711 IN DE FLEVOPOLDER

In opdracht van Provincie Flevoland heeft Schagen Infra  van 3 t/m 26 april 2023 groot onderhoud uitgevoerd aan de rotonde N711 Kamperhoekweg / Visvijverweg. De oude asfaltverharding vertoonde gebreken, waardoor deze moest worden vervangen. Ook voldeed de rotonde niet meer aan de nieuwste landelijke ontwerprichtlijnen. Een ingrijpende renovatie is was nodig.

Wat hebben ze gedaan?
Ze hebben de volledige asfaltconstructie van de huidige rotonde vervangen met QX19-FI aramide vezel versterkt asfalt (SRA Reinforced Asphalt) . Schagen-Infra SRA Asphalt is geschikt voor zwaarbelaste verhardingen en vooral wringend verkeer op locaties waar de ondergrond een lage draagkracht heeft.  Hierbij zijn ook de aansluitingen van de Kamperhoekweg en de Visvijverweg meegenomen. De nieuwe rotonde heeft in het midden een bredere overrijdbare strook gekregen. Dit voor verkeer dat te lang is om over de rijbaan van de rotonde te kunnen rijden.

Duurzame werkwijze
Een belangrijk onderdeel van de uitgevoerde werkzaamheden is duurzaamheid. De Provincie Flevoland hecht veel waarde aan een circulaire werkwijze. Ook bij Schagen Infra vinden we dat belangrijk. Op dit project heeft zich dit geuit in het gebruik van een duurzaam betonmengsel, met een MKI score van € 8,50. Dit betekent een reductie van 70% ten opzichte van een regulier betonmengsel. MKI staat voor Milieu Kosten Indicator en vat de milieu-impact van een materiaal of product samen in een score. Deze score wordt uitgedrukt in Euro’s. Hoe lager de score, hoe beter dit is voor het milieu. Daarnaast draaiden alle machines op het project op 100% HVO diesel. Dit is volledig fossielvrije diesel en verlaagt de CO2-uitstoot met 90% ten opzichte van gewone diesel.

Project in cijfers
Asfalt 1.585 ton
QX19-FI Polyolefin/Aramide vezels dosering 400 kg.

Schagen infra - Witmarsum Friesland

Locatie: Sud West Fryslan Witmarsum   12 juli 2018
Aannemer: Schagen Infra B.V. Hasselt
600 ton  warm Asphalt HMA
Dosering: 600 kg.  QX19-FI  Aramide vezels

Voor deze weg heeft Schagen Infra ca. 600 ton geproduceerd en verwerkt. De afmetingen van het weggedeelte zijn ca.1500 mtr x 3,0 mtr breed 5 cm dikte. De weg wordt veel gebruikt door zwaar agrarisch verkeer de vezels hebben als doel het voorlomen van scheurvorming en spoorvorming.

Kies voor synthetische vezels als oplossing

Bent u benieuwd of vezels voor uw project een goede oplossing zijn? Onze adviseurs komen graag met u in contact, en adviseren u over de mogelijkheden. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.